Langtidshævede grovboller

Printer venlig version
Langtidshævede grovbollerLangtidshævede

Beskrivelse

Langtidshævede grovboller skal koldhæve natten over i køleskabet. Så hvis du starter med at lave disse boller om aftenen kan du have friskbagte boller på 10 minutter som du kan bruge til morgenmaden og madpakken. God fornøjelse!

Tidsangivelsen nedenfor er naturligvis eksklusiv hævetid.

Ingredienser

5dlLunkent vand
25gGær
5dlGrahamsmel
6dlHvedemel
3spskOlie
1tskSalt
Til
Grovboller
Tilberedningstid30 minutter

Fremgangsmåde

1. Opløs gæren i det lunkne vand. Bland alle ingredienser bortset fra salt og ælt dejen grundigt i ca. 10 minutter. Tilsæt salt og alt i yderligere 5 minutter. Lad dejen hvile et kvarters tid.

2. Tag dejen ud af skålen og ælt den igennem på et meldrysset bord. Del den i 18 ligestore stykker og rul dem til boller. Tryk bollerne flade og placér dem på en bageplade dækket med bagepapir.

3. Dæk bollerne med et stykke plastfilm og stil dem i køleskabet natten over.

4. Forvarm en ovn til 250 grader. Tag bollerne ud af køleskabet et par minutter før de skal bages. Du kan eventuelt pensle dem med kærnemælk eller et letpisket æg, hvis du ønsker en pænere skorpe. Stil de langtidshævede grovboller i ovnen i 10-12 minutter eller til skorpen er gylden.

Rigtig lækre boller, dog

Rigtig lækre boller, dog valgte jeg anden gang at tilsætte 2 tsk. salt. Så passer de bedre til vores smag.

Hygge

MaiC

Jeg brugte rugmel i stedet

Jeg brugte rugmel i stedet for grahamsmel. Det var ikke nogen dårlig idé. De blev rigtig lækre!

Det lyder godt! Tak for

Det lyder godt! Tak for tippet :-)

Mvh

Rasmus

Jeg brugte også rugmel, som

Jeg brugte også rugmel, som blev rigtig godt. Detil tilføjede jeg en håndfuld solsikkekerner og et par gulerødder og squash :) Det blev rigtig godt, især med grøntsagerne i!

 

Er det meningen at dejen skal

Er det meningen at dejen skal være så klistret selvom det angivne dl mel er i? :) 

De er ikke så slemt klistret i dag som da jeg lagde dejen i køleskabet igår. 

 

Og et sidste spørgsmål fra blondie her. Har det nogen betydning at man lader den hæve i 24 timer som hel dej i stedet for som opdelt i boller? :)

Uanset hvordan du hæver

Uanset hvordan du hæver dejen, skal bollerne efterhæve når de er formet. Ellers bliver de slet ikke luftige. :)

Kan bollerne egentlig hæve

Kan bollerne egentlig hæve for længe? eks. 24 timer? Er det for meget?

Udgiv indhold